Льо Пен предупреди за «стогодишна война» в случай на продължаване на помощта за Киев

Льо Пен предупреди за «стогодишна война» в случай на продължаване на помощта за Киев
  • Публикация: 
  • Дата:  
    10.03.2023
  • Сподели:

Льо Пен счита, че Украйна няма да може да спечели конфликта без присъединяването в него на НАТО

 

 

Льо Пен предупреди за "стогодишна война" в случай на продължаване на помощта за Киев

 

 

Конфликтът в Украйна ще се проточи, защото Киев не може да спечели, без НАТО да влезе в конфликта, което би означавало световна война, така че доставките на нападателни оръжия за Киев трябва да спрат, заяви Марин Льо Пен, лидер на дясната партия «Национално обединение» във френския парламент.

«Няма петдесет различни решения, освен мирното споразумение, всички останали ще бъдат лоши. Украйна няма да спечели, ако НАТО не й се притече на помощ. Но ако НАТО влезе във войната на страната на Украйна, целият свят ще бъде във война.

Китай с голяма вероятност също ще се включи в конфликта. Ако ние продължим да доставяме въоръжение — което, между другото, вече нямаме, а Украйна лишава собствената ни армия, тогава ни очаква «стогодишна война», каза Льо Пен в ефира на радиостанция France Inter в четверг.

Тя отбеляза, че нейната партия „Национално обединение“ не се противопоставя на доставката на отбранителни оръжия за Украйна, но доставката на нападателни оръжия може да влоши конфликта.

«Доставките на настъпателно въоръжение ни тревожат, защото могат да се превърнат в елемент, който ще допринесе за прерастването на териториалния конфликт в глобален», каза тя.

Льо Пен отбеляза, че Франция трябва да допринесе за търсенето на мирно решение и да поеме инициативата за организиране на конференция за регулирането на конфликта в Украйна, за което политикът призова в отворено писмо, публикувано в края на февруари.

По-рано френският президент Еманюел Макрон заяви, че не изключва никакви варианти по отношение на допълнителните доставки на оръжия за Украйна, включително изтребители и тежки танкове Leclerc. Първите френски колесни танкове AMX-10RC, според френското министерство на отбраната, трябва да пристигнат в Украйна тази седмица.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа