Илън Мъск се подигра със служител с увреждания

Илън Мъск се подигра със служител с увреждания
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    09.03.2023
  • Share:

Ако не ви кажат, че сте уволнен, наистина ли сте уволнен? Да, вероятно в Twitter.
Харалдур Торлейфсон, който доскоро беше нает в Twitter, влезе в компютъра си миналата неделя, за да свърши малко работа – само за да се окаже изключен, заедно с 200 други. Можел е да смята, че вече е без работа, както други преди него в хаотичните месеци на съкращения и уволнения, откакто Илон Мъск пое компанията.
Вместо това, след девет дни без отговор от Twitter относно това дали все още е на работа или не, Торлейфсон решил да туитва на Мъск, за да види дали може да привлече вниманието на милиардера и да получи отговор за ситуацията с неговата работа. „Може би, ако достатъчно хора ретуитват, ще ми отговорите тук?" написа той в понеделник.
В крайна сметка той получи отговора си след сюрреалистична размяна в Twitter с Мъск, който продължи да го разпитва за работата му, постави под съмнение увреждането му и нуждата от настаняване (Торлейфсон има мускулна дистрофия и използва инвалидна количка) и туитна, че Торлейфсон има „виден, активен акаунт в Twitter и е богат, а причината, поради която той се изправи пред мен публично, беше да получи голяма печалба".
Докато тече обменът, Торлейфсон каза, че е получил имейл, че вече не е нает.
Във вторник вечерта Мъск се извини на Торлейфсон в Туитър, като каза, че неразбирането му се основава на неверни неща, които са му казали.
Торлейфсон, който живее в Исландия, има близо 160 000 последователи в Twitter (Мъск има над 130 милиона). Той се е присъединил към Twitter през 2021 г., когато компанията, под предишното ръководство, придоби стартъпа му Ueno. Той беше похвален в исландските медии за това, че избрал да получи покупната цена под формата на заплати, а не като еднократно изплащане. Това е така, защото по този начин той ще плаща по-високи данъци за Исландия в подкрепа на нейните социални услуги и защитна мрежа.
Торлейфсон туитна на Мъск, че „Причината, поради която те попитах публично, е, че ти (или някой друг в Twitter) не отговори на личните ми съобщения. Имахте пълното право да ме уволните. Но щеше да е хубаво да ме уведомите!".

Станете почитател на Класа