Лари Хоган няма да се кандидатира срещу Тръмп, но предупреди за „култ към личността“

Лари Хоган няма да се кандидатира срещу Тръмп, но предупреди за „култ към личността“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    07.03.2023
  • Share:

Лари Хоугън, бивш губернатор на Мериленд, предупреди, че партията под ръководството на Доналд Тръмп се е превърнала в „култ към личността" и не може да си позволи да се опитва да върне бившия американски президент в Белия дом през 2024 г.
Висша републиканска фигура, той беше широко спряган да участва в надпреварата за номинация на партията, но вместо това използва статия в New York Times, за да обяви, че няма да се кандидатира и да предупреди срещу кампанията на Тръмп за 2024 г.
„Никога не бих се кандидатирал за президент, за да продавам книги или да се позиционирам за роля в кабинет. Отдавна съм казвал, че се грижа повече за да осигуря бъдеще за Републиканската партия, отколкото да осигуря собственото си бъдеще в Републиканската партия", написа Хоган.
Той предупреди „Републиканската партия не може да бъде успешна, ако поставя личността пред принципа, ако нашите избрани служители се страхуват да кажат публично това, което свободно признават зад затворени врати, и ако не можем да се поучим от грешките си поради политическа цена на признаването на фактите".
„Твърде дълго на републиканските гласоподаватели беше отказван истински дебат за това какво подкрепя нашата партия извън лоялността към г-н Тръмп. Култът към личността не е заместител на принципите на партията", продължи Хоган.
„Дълбоко съм загрижен за следващите избори. Не можем да си позволим г-н Тръмп да бъде наш кандидат и да претърпим поражение за четвърти пореден изборен цикъл. За да бъдем отново успешна управляваща партия, трябва да продължим без г-н Тръмп."
Хоган миналия месец каза в интервю за NBC, че ако смята, че кандидатурата му ще допринесе за неволно подпомагане на Тръмп, тогава това би било доста добра причина да обмисли да не се кандидатира.
Междувременно друг висш републиканец, Крис Сунуну, губернаторът на Ню Хемпшир, се включи в дискусията за президентската надпревара. По време на интервю за NBC, водещия Чък Тод попита Сунуну дали ще му е удобно да подпише „обет за лоялност" като кандидат за президент, който ще гарантира подкрепата му за всеки, който в крайна сметка осигури номинацията на републиканците, дори ако това бъде Тръмп. „Аз съм републиканец за цял живот. Ще подкрепя републиканския кандидат. Когато погледнете какво излиза от Белия дом, това не са политики на демократите. Това са истински леви екстремни неща, които не са в най-добрия интерес на тази страна и аз не се съмнявам, че всеки солиден републиканец би бил по-добър от това. Но не смятам, че Тръмп ще си осигури номинацията", каза Сунуну.

Станете почитател на Класа