Борис Джонсън номинира баща си за „рицар“

Борис Джонсън номинира баща си за „рицар“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    07.03.2023
  • Share:

Борис Джонсън е предложил баща си Стенли за рицарско звание като част от списъка си с почести при оставката.
The Times съобщава, че бившият премиер, който напусна поста миналия септември, е номинирал Стенли Джонсън за тази чест. Говорител на Борис Джонсън каза: „Ние не коментираме почести." Информационната агенция PA се е свързала със Стенли Джонсън за коментар.
Вестникът пише, че списъкът с номинации на бившия премиер включва около 100 имена и е „значително по-дълъг" от този на неговите предшественици Тереза Мей и Дейвид Камерън. В момента списъкът преминава през проверка в кабинета.
Всяка почест за Стенли Джонсън би повдигнала въпроси за бившия лидер на консерваторите. Преди това той се сблъска с обвинения през 2020 г., след като номинира брат си Джо Джонсън за пер.
През 2021 г. старши депутатът от торите Каролайн Ноукс и един журналист публично обвиниха Стенли Джонсън, бивш евродепутат, че ги е докосвал на партийни конференции на Консервативната партия.
Ноукс, председател на комисията по жените и равенството на Камарата на общините, го обвини, че насилствено я е ударил по дупето и е направил вулгарен коментар на конференцията на Консервативната партия през 2003 г.

Станете почитател на Класа