Русия готви безвизов режим за 11 страни

Русия готви безвизов режим за 11 страни
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    06.03.2023
  • Share:

Русия подготвя междуправителствени споразумения за безвизово пътуване с 11 страни, включващи Саудитска Арабия, Кувейт, Бахамските острови, Малайзия и Мексико, каза държавният секретар - заместник-министърът на външните работи на Русия Евгений Иванов пред ТАСС.
„Ние подготвяме проекти на междуправителствени споразумения за безвизово пътуване за руски граждани с редица страни като Бахрейн, Оман, Саудитска Арабия, Бахамите, Барбадос, Хаити, Замбия, Кувейт, Малайзия, Мексико, Тринидад и Тобаго. Споразуменията са на различни етапи на развитие", каза Иванов.
„Важно е обаче да се разбере, че процесът на договаряне на такива международни договори е двупосочна улица и темпото, с което те се подписват, зависи както от нас, така и от нашите партньори", добави високопоставеният дипломат.
Иванов също отбеляза "Руското външно министерство непременно ще информира обществеността след постигането на споразуменията".
Руският външен министър Сергей Лавров обяви по-рано на заседание на правителството в Думата, че Русия планира да въведе безвизов режим с 11 държави.

Станете почитател на Класа