Захарова: „Помощта“ на Лондон за Сирия ще отиде за агитация, а не за възстановяване

Захарова: „Помощта“ на Лондон за Сирия ще отиде за агитация, а не за възстановяване
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.03.2023
  • Share:

„Хуманитарната помощ, която Лондон отпусна за Сирия, няма да бъде използвана за възстановяване след земетресението, а за „създаване на нови агитатори срещу Асад“ от Белите каски, които ще получат финансиране“, написа в събота официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

 

 

„Кралството достави хуманитарна помощ на Турция и Сирия. Само че, както се оказа, помощта ще отиде при същата западна антиправителствена клиентела в Сирия - псевдохуманитарни лица от Белите каски. Те са отговорни за инсценировката на химически оръжия по време на активната фаза на гражданските войни в републиката и вместо с хуманитарни дейности се занимават да критикуват Дамаск“, казва тя.

„Тези пари няма да бъдат използвани за изваждане на деца изпод развалините, а за създаване на нова пропаганда срещу Асад“, добави дипломатът.

„Лондон прехвърли 800 000 паунда на Белите каски, вместо реално да помогне на жертвите… Когато избират между морал и PR-ра, британските елити винаги ще предпочитат своите истински ценности – PR-ра“, заключи Захарова.

 

Станете почитател на Класа