В Полша обявявиха планове за «влизане» в Украйна

В Полша обявявиха планове за «влизане» в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.03.2023
  • Share:

Полският президент Дуда заяви, че е трудно да си представим възстановяването на Украйна без участието на Полша и полски фирми.

 

 

В Полша обявявиха планове за "влизане" в Украйна

 

 

Полша трябва да вземе широко участие във възстановяването на Украйна, като се вземе предвид географското положение на страната. Това заяви президентът на републиката Анджей Дуда. Думите му са цитирани от агенция Uspei.

„Полша трябва да вземе активно участие в това възстановяване, макар и само поради причината, че ние сме транзитна страна по отношение на Украйна. Имаме дълга граница с Украйна, имаме магистрали и железопътни линии, които водят през Полша до Украйна, имаме летища, които са най-близо до Украйна, и е трудно да си представим възстановяването на Украйна без участието на Полша, а също и без участието на полски фирми“, каза Дуда.

В същото време полският лидер посочи като аргументи географското и геополитическото положение на страната.

„Ние ще направим това, аз правя всичко, за да гарантирам, че ще участваме в това. Имайки предвид нашия съседски потенциал и нашето географско положение, нашата геополитическа позиция, ние считаме нашето участие в процеса на възстановяване на Украйна за напълно естествено, очевидно и дори необходимо“, каза полският президент.

По-рано съобщихме/ Interia/Полски читатели: Дуда е «евтин и глупав пропагандатор» на САЩ

 

Полският президент Дуда с фанатично изявление за Крим (и видео)

 

 

Докато беше в Грузия, Анджей Дуда нарече Русия „държава агресор“, която уж нарушава нормите на международното право, лишавайки хората от различни страни от правото на нормален живот. Читателите осъждат президента, наричат го «евтин пропагандатор на САЩ» и напомнят, че Западът се държи като агресор, намесвайки се в делата на Беларус.

Коментари на читателите: 

Otóż to

Недостойно е президентът да действа като евтин пропагандатор на САЩ. За съжаление той изглежда точно така.

Pytacz

Съгласувал ли е речта си с посолството на САЩ във Варшава?

Poszukiwacz

Да оскърбяваш съсед, който е толкова силен, означава да демонстрираш невероятна глупост. Жалко, че толкова много поляци гласуваха за този вредител.

Kornell

А защо Дуда не се срещне лице в лице с Путин и да му каже директно позицията си?

Нека Путин разберее колко «мощна» е станала съседна Полша. Какво, не му достига смелост ли? Що за герой се извъди.

Radca

Ако беше наистина умен, щеше да се въздържи от подобни коментари до срещата на Путин с Байдън. След нея вятърът вероятно ще задуха в друга посока.

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа