ISW: Западът готви неизгоден за Киев пакт Украйна – НАТО

ISW: Западът готви неизгоден за Киев пакт Украйна – НАТО
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.03.2023
  • Share:

Британски, френски и германски официални лица подготвят пакт Украйна-НАТО, който не отговаря на гаранциите, които Украйна ще получи от членството в НАТО и изглежда отразява желанието да се окаже натиск върху Киев да приеме договорено уреждане на конфликта при неблагоприятни условия. Това се посочва в анализа за 25 февруари на американския Институт за изучаване на войната ISW.

 

 

Точните условия на споразумението не са определени, но официални лица посочиха, че споразумението ще предостави на Украйна модерно военно оборудване, оръжия и боеприпаси, но не и защита по член V или задължения за разполагане на сили на НАТО в Украйна, според The ​​Wall Street Journal . Това не отговаря на изискванията на Украйна за пълноправно членство в НАТО.

Длъжностни лица казаха, че пактът се стреми да осигури сигурност на Украйна по такъв начин, че украинските сили да могат да започнат контранастъпление, което ще доведе Русия на масата за преговори и ще възпре всяка бъдеща руска агресия.

Отбелязва се, че официални лица са изразили резерви относно способността на Запада да подкрепи продължителни военни усилия.

По-рано украинският „Фокус‘ съобщи, че в доклада на Института за изучаване на войната от 25 февруари се казва, че в района на Токмак в Запорожие въоръжените сили на Украйна са ликвидирали 120 руски окупатори, които са провеждали разузнаване.

Съединените щати са уверени, че обучението и оръжията, които предоставят на Украйна, ще променят динамиката на бойното поле във войната срещу Руската федерация. Това ще позволи на ВСУ да пробият руската защита и да извършат маневри.

 

Станете почитател на Класа