Русия ще покаже оръжия и оборудване на Aero India 2023

Русия ще покаже оръжия и оборудване на Aero India 2023
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    14.02.2023
  • Share:

Русия ще покаже около 200 вида оръжия и военна техника на изложението Aero India 2023, което се откри в Бангалор вчера. По данни на организаторите тази година в събитието ще участват 807 компании, включително 109 чуждестранни.
Руският държавна оръжейна компания "Рособоронекспоерт" ще демонстрира около 200 вида от най-модерните руски въоръжения и военна техника, включително първокласния многоцелеви изтребител от пето поколение Су-57Е и лекия тактически самолет "Checkmate ".
Източник, близък до държавната корпорация Ростех, каза пред ТАСС, че руската делегация планира да обсъди перспективите за сътрудничество с Индия в създаването на самолети от пето поколение, по-специално на изтребителя Checkmate.
Освен това посетителите на авиошоуто Aero India 2023 ще могат да видят военнотранспортния самолет Ил-76МД-90А(Е), танкера за зареждане във въздуха Ил-78МК-90А, свръхманеврените изтребители Су-35 и Су-30СМЕ, многоцелевия фронтов изтребител МиГ-35Д, както и модернизираните бойни хеликоптери Ка-52Е и Ми-28НЭ и военно-транспортни вертолети Ми-171Ш. Русия също така ще покаже разузнавателно-ударния БЛА Орион-Е, разузнавателния БЛА Орлан-10Е и Орлан-30, пуснати през 2022 г.
В сегмента на противовъздушната отбрана "Рособоронекспорт" ще покаже цялата гама средства, които могат да работят както самостоятелно, така и като част от ешелонирана система за противовъздушна отбрана. На руския щанд ще бъдат изложени зенитно-ракетната система С-400 "Триумф", зенитно-ракетната система С-350Е "Витяз", зенитно-ракетните системи "Викинг", "Тор-М2КМ", "Тор-М2Е". Системата за нестратегическа противоракетна отбрана Abakan 98R6E, предназначена за унищожаване на съвременни и модерни тактически и оперативни балистични ракети, ще бъде показана в Индия за първи път. Ще бъдат показани и системи руско производство за борба с дронове, включително Repellent, RLK-MCE, RB-504P-E и RB-504A-E.
По време на събитието членовете на руската делегация планират да обсъдят бъдещото сътрудничество с Индия, по-специално въз основа на програмата Make in India. Според Рособоронекспорт „Русия се стреми да предложи на Индия нови точки на сътрудничество в рамките на съвместното разработване и производство на високотехнологични продукти на базата на индийски предприятия".

Станете почитател на Класа