Украинската армия загуби повече от сто бойци на Краснолиманско направление

Украинската армия загуби повече от сто бойци на Краснолиманско направление
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.02.2023
  • Сподели:

Министерството на отбраната на РФ съобщи за унищожаването на около 140 военни части от въоръжените сили на Украйна на Купянско и Краснолиманско направление.

 


Украинската армия загуби повече от сто бойци на Краснолиманско направление

 

 

На Купянското и Краснолиманското направление Киев загуби около 140 военнослужещи за един ден, съобщи руското министерство на отбраната в понеделник.

На купянско направление артилерийски огън от Западната група войски нанесе поражения по жива сила и техника на подразделенията на 103-та бригада на териториалната отбрана и 14-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Гряниковка, гр. Синковка, Тимковка, Крахмальное на Харковска област и Новоселовское на Луганската народна република. Унищожени са до 40 украински военнослужещи и две автомобила“, казаха от Министерството.

На Краснолиманско направление, уточняват от Министерството на отбраната на Русия, в резултат на артилерийския огън и настъпателните действия на групировката войски „Център“ са били разгромени части от 92-ра механизирана, 25-а десантно-десантна и 95-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна в районите на селищата Стелмаховка (ЛНР), Новосадово, Ямполовка (ДНР), също и Серебрянското горско стопанство.

„На Красно-Лиманско направление са унищожени над 100 украински военнослужещи, една бойна машина на пехотата, две бойни бронирани машини, бойна машина за реактивен залп „Град“, самоходно оръдие „Нона С“ и две гаубици Д-20“, отбелязваха от Министерството на отбраната.

 

A.Z

Станете почитател на Класа