Тайните на Борис! Бившият министър председател на Великобритания Борис Джонсън пише мемоари за премиерския си мандат

Тайните на Борис! Бившият министър председател на Великобритания Борис Джонсън пише мемоари за премиерския си мандат
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.01.2023
  • Сподели:

Бившият британски премиер Борис Джонсън ще напише книга за премиерския си мандат и вече е подписал договор с издателската къща "Харпър Колинс", съобщи издателството, цитирано от Ройтерс.

 

 

Джонсън се оттегли от премиерския пост в началото на септември, след като загуби подкрепата на министри и депутати от своята партия след месеци на скандали, включително заради партита в централата на правителството по времето, когато останалата част от Великобритания беше под строга изолация насред пандемията от КОВИД-19.

Все още няма подробности за това каква сума е получил Джонсън за написването на мемоарите, нито кога ще бъде издадена книгата, съобщава БТА.

Арабела Пайк, директор на отдела в издателството "Харпър Колинс", отговарящ за закупуването на правата върху книгата, я определи като несравними мемоари. "Очаквам с нетърпение да работя с Борис Джонсън, докато той пише своя разказ за времето, когато е заемал поста си", добави тя. Пайк подчерта, че този период съвпада с "някои от най-значимите събития" от близкото минало на страната.

Станете почитател на Класа