Спокойствие в Берлин! Канцлерът Олаф Шолц ще намери скоро нов министър на отбраната

Спокойствие в Берлин! Канцлерът Олаф Шолц ще намери скоро нов министър на отбраната
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.01.2023
  • Сподели:

Германският канцлер Олаф Шолц ще се постарае да намери нов министър на отбраната скоро, заяви негова говорителка, след като по-рано днес титулярката на поста Кристине Ламбрехт подаде оставка, предаде БТА.

 

 

"Канцлерът социалдемократ уважава решението на г-жа Ламбрехт и ѝ благодари за добрата работа, която тя свърши като министър на отбраната в тези трудни и предизвикателни времена", заяви днес говорителката Кристиане Хофман. Тя допълни, че, когато казва, че скоро ще има нов министър на отбраната, това не означава обезателно днес, но също така не означава, че това ще отнеме три месеца. Когато говорителката бе запитана дали на поста ще бъде назначен мъж или жена, Хофман заяви, че равенството между половете е важно в кабинета на Шолц.

Високопоставен представител на германския опозиционен Християн-демократически съюз поиска бързо да се назначи нов министър на отбраната. Генералният секретар на ХДС Марио Чая заяви по телевизията, че опозицията очаква канцлерът вече да е готов с решение на въпроса. "Сега се нуждаем бързо от яснота и компетентност за Бундесвера", каза Чая и допълни, че е важно германската армия да знае кой я ръководи. "Необходима е бърза приемственост заради предстоящите оръжейни проекти и заради евентуални доставки на танкове за Украйна", добави той.

Станете почитател на Класа