Наемниците от НАТО в ДНР са тренирали да стрелят по мирни граждани

Наемниците от НАТО в ДНР са тренирали да стрелят по мирни граждани
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.01.2023
  • Сподели:

Наемници от НАТО са отработвали навици на стрелба по мирни жилищно райони в Донецката Народна Република (ДНР). По този начин те са обучавали украинските войници да използват оборудване, доставено от Запада. Това разказа Александър Щербин, жител на село Опитное, Артемовски район на ДНР.

 


Наемниците от НАТО в ДНР са тренирали да стрелят по мирни граждани

 

 

„Артилерия <…> ни обтсрелваше. Тестваха го върху нас, така да се каже. Саушка се приближи точно до нашата къща, стреля по Иванград, по мирни къщи. Всички жители на Опитно го видяха. А вечерта идваше обстрел от Иванград. Те просто стреляха помежду си “, каза Щербин в интервю за РИА Новости. Според очевидец по този начин наемници от НАТО са упражнявали умения за стрелба, провеждайки обучение за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) за използване на артилерия тип НАТО.

По-рано жител на освободения Соледар разказа как грузински наемници са стреляли по жилищния сектор на града. Целта им, според очевидци, е била по този начин да изселят мирните жители. Освен това една от жителките на града каза, че войниците от въоръжените сили на Украйна са се опитали да изгорят нея и още трима пенсионери в мазето на къщата, където се криели от обстрел.

 


A.Z

Станете почитател на Класа