Украйна: Русия се готви да мобилизира още 500 000 наборници

Украйна: Русия се готви да мобилизира още 500 000 наборници
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.01.2023
  • Сподели:

Заместник-началникът на военното разузнаване на Украйна Вадим Скибицки каза, че Украйна смята, че те ще бъдат част от поредица от руски офанзиви през пролетта и лятото в източната и южната част на страната

 

 

Военното разузнаване на Украйна твърди, че Русия е готова да мобилизира около 500 000 наборници през януари, съобщава британският в. "Гардиън", цитиран от бТВ.

През октомври миналата година Русия мобилизира 300 000 запасняци.

Заместник-началникът на военното разузнаване на Украйна Вадим Скибицки каза, че Украйна смята, че наборниците ще бъдат част от поредица от руски офанзиви през пролетта и лятото в източната и южната част на страната.

Русия отрече да подготвя втора вълна на мобилизация, като президентът Владимир Путин каза миналия месец, че е „безсмислено“ да се говори за нови повиквателни. Той твърди, че само половината от вече мобилизираните наборници са били изпратени в Украйна.

Предупреждението на Украйна за нова мобилизация дойде, след като Русия подчерта, че се придържа към своето едностранно прекратяване на огъня по време на коледните празници. Руското министерство на отбраната изтъкна, че руските сили единствено отговарят на обстрели откъм украинските позиции.

Украйна обаче съобщи, че Херсон е бил обстрелван, като един пожарникар е загинал, а други четирима души са били ранени.

Междувременно Киев подчерта, че боевете са продължили в източния район на Донецк.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа