Пожар в руското външно министерство, евакуираха сградата

Пожар в руското външно министерство, евакуираха сградата
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.01.2023
  • Сподели:

Огънят е бил потушен, но има дим, който се е разпространил на голяма площ. Площта на пожара е била 2 кв. м. В техническа зала на една от сградите на руското външно министерство в Москва се е задействала

 

 

противопожарната аларма. Това се е случило около 17 ч. в петък.

Видеа в социалните мрежи показват няколко противопожарни коли, паркирани извън сградата, и екипи на пожарната, които се насочват към МВнР.

Причината е късо съединение. Никой не е пострадал в резултат на инцидента. Това съобщиха от руското външно министерство пред контролираната от Кремъл държавна агенция ТАСС.

"В една от сградите на Министерството на външните работи, в техническото помещение, се е задействала противопожарна аларма. Възможната причина е късо съединение. Служителите на Министерството на извънредните ситуации работят на място. Няма пострадали", заявиха от дипломатическото ведомство. Министерството също така опроверга информацията, че в работните помещения е имало пожар.

"Става дума за дим в сутеренните етажи", твърдят от Смоленския площад. Съобщава се още, че преди идването на пожарните екипи 20 души сами са се евакуирали от сградата.

Според източник на ТАСС - пожарът е избухнал от електрическото табло на осмия етаж. Огънят е бил потушен, но има дим, който се е разпространил на голяма площ. Площта на пожара е била 2 кв. м., твърдят от Русия.

 

https://twitter.com/i/status/1611379668111835146

Станете почитател на Класа