Руските космонавти направиха традиционна салата за Нова година

Руските космонавти направиха традиционна салата за Нова година
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    03.01.2023
  • Сподели:

Членовете на екипажа на Международната космическа станция (МКС) отпразнуваха Нова година с торта и космическа версия на традиционна руска салата, съобщи специалният кореспондент на ТАСС и космонавт на Роскосмос Дмитрий Петелин.
Според него руските космонавти Сергей Прокопиев, Анна Кикина и той самият са направили салата Оливие, традиционно руско новогодишно ястие, известно още като руска салата. Екипажът обаче беше свършил зеления грах, който трябваше да бъде заменен с царевица.
Руските космонавти също направиха торта и след това се събраха заедно с астронавтите на НАСА в руския сегмент на МКС, за да отпразнуват Нова година. „Говорихме си много и им разказахме за новогодишните традиции в Русия", каза Петелин.
На 17 ноември 2021 г. ТАСС и руската Държавна космическа агенция Роскосмос подписаха меморандум за сътрудничество за откриване на новинарски офис на ТАСС на борда на МКС. Първият специален кореспондент на информационната агенция беше космонавтът Александър Мисуркин, чиято мисия продължи 12 дни. След това космонавтът Олег Артемиев пое поста шеф на бюрото на ТАСС на МКС, който по-късно отстъпи на Дмитрий Петелин.

Станете почитател на Класа