Американски офицер: «Времето работи срещу Зеленски»

Американски офицер: «Времето работи срещу Зеленски»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.12.2022
  • Сподели:

Офицерът от въоръжените сили на САЩ в оставка Истууд: Времето работи срещу Зеленски и въоръжените сили на Украйна

 

 

Американски офицер: "Времето работи срещу Зеленски"

 

 

Ще отнеме много месеци на украинската армия, за да се подготви за използването на американски оръжия, пише офицерът от американската армия в оставка Брент Истууд в статия за 19FortyFive.
Тремето работи срещу Владимир Зеленски, твърди той.
Като пример авторът на статията посочва зенитно-ракетните комплекси Patriot, които са включени в новия пакет от военна помощ на Вашингтон за Киев.

„Може да отнеме месеци, за да бъдат обучени ВСУ, защото колкото по-сложна е системата, толкова повече време ще отнеме подготовката“, обясни Истууд.

Постоянните доставки на оръжие за украинците застрашават националната сигурност на САЩ, тъй като Вашингтон няма да може да се противопоставят на Пекин в случай на конфликт с Китай, отбелязва авторът.

Според доклада на аналитичния център CSIS, цитиран от автора, в американската армия липсват пускови установки HIMARS, противотанкови ракети Javelin, системи за противовъздушна отбрана Stinger, гаубици M777 и 155-милиметрови гаубични снаряди, обобщава авторът на статията.

Тази седмица Зеленски беше на посещение във Вашингтон. Той проведе разговори с Джо Байдън и говори пред Конгреса. Белият дом от своя страна обяви нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 1,85 милиарда долара. Той включва по-специално зенитно-ракетен комплекс Patriot, 500 прецизни артилерийски боеприпаси, 37 бронирани машини Cougar, мини, гранатомети и стрелково оръжие.

Руският президент Владимир Путин на свой ред отбеляза, че руската армия ще може да «удари и Patriot».

На фона на специалната операция в Украйна, Съединените щати и техните съюзници от НАТО продължават да струват оръжия на стойност десетки милиарди долари в Киев. Москва многократно заявява, че доставките на военна техника само удължават конфликта, а транспортът с чужди оръжия се превръща в легитимна цел за руската армия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа