"Отношенията между Китай и Русия са здрави като монолит"

"Отношенията между Китай и Русия са здрави като монолит"
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    26.12.2022
  • Сподели:

Китайско-руските отношения са здрави като монолит и не се променят под влиянието на нестабилната международна обстановка, каза външният министър на Китай Ван И на симпозиум, посветен на китайската дипломация.
„Отношенията, поддържани между Китай и Русия, са здрави като монолит. Те не са податливи на намеса и провокации, големи промени в състоянието на нещата не им вредят", каза министърът.
„Сътрудничеството между Пекин и Москва не е антагонистично и не е насочено срещу трета страна. Китай и Русия твърдо се обявяват срещу хегемонията и срещу нова студена война", отбеляза Ван И.
Двете страни проактивно насърчават двустранното сътрудничество, насочено към взаимни стратегически интереси и почиващо на взаимното доверие, отбеляза министърът. Търговският оборот между Китай и Русия се движи до ниво от 200 милиарда долара годишно, каза той.
Разплащанията в национални валути във взаимната търговия между Китай и Русия се разширяват, отбеляза Ван И, като подчерта значението на мащабните двустранни проекти, реализирани с общи усилия.

Станете почитател на Класа