Турските въоръжени сили са убили 184 терористи по време на операцията в Сирия и Ирак

Турските въоръжени сили са убили 184 терористи по време на операцията в Сирия и Ирак
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    23.11.2022
  • Share:

Турските въоръжени сили са убили 184 терористи за два дни на въздушната операция "Нокът-меч" в Сирия и Ирак, съобщи турският министър на националната отбрана Хулуси Акар.
„От началото на операция Claw-Sword 184 терористи са били убити с помощта на самолети и огнева поддръжка от земята. Според нашите оценки тази цифра ще расте. Ние ще продължим нашата борба, докато не бъде унищожен и последният терорист", каза той.
През нощта на 20 ноември Турция проведе въздушна операция „Нокът-меч" в Северен Ирак и Сирия, в която участваха над 50 самолета и 20 дрона. Бяха нанесени удари по местата за разполагане на Кюрдската работническа партия (ПКК), която е извън закона в Турция, и на нейното сирийско разклонение, Националните сили за отбрана. Турското министерство на отбраната заяви, че операцията е била успешна, отбелязвайки, че основните бази и обекти с гъста концентрация на терористи са елиминирани.
Според турските медии в понеделник турските изтребители F-16 са възобновили ударите си по сирийски региони, след като турските гранични градове са били обстрелвани от Сирия.

Станете почитател на Класа