Англичанин улови една от най-големите златни рибки в света във френско езеро

Англичанин улови една от най-големите златни рибки в света във френско езеро
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    23.11.2022
  • Share:

Златните рибки обикновено са достатъчно големи, за да живеят в купа в домовете на хората, щастливо прекарвайки часовете, като заемат достатъчно малко място, за да причинят някакви проблеми.
Въпреки това, риболовецът Анди Хакет успя да хване много по-голяма версия, направо фаворит за награда, когато извади една от най-големите златни риби в света, тежаща повече от 30 кг.
Неуловимата риба, известна като Морков заради оранжевия си цвят, беше хваната в Bluewater Lakes в Шампан, Франция. Тя е пусната в езерото преди 20 години и оттогава се оказа хлъзгав клиент за рибарите.
Това е хибриден вид на кожен шаран и кои и е втората по големина от този вид, уловена някога.
Хакет от Кидерминстър в Уорчестършир се е борил 25 минути, за да извади рибата, съобщи Daily Mail.
42-годишният мъж каза: „Винаги съм знаел, че Морковът е там, но никога не съм мислил, че ще го хвана. Разбрах, че е голяма риба, когато клъвна стръвта ми и се завъртя мощно от едната страна на другата и нагоре-надолу. След това излезе на повърхността на 30 или 40 ярда и видях, че е оранжева. Беше брилянтно да я хвана, но беше и чист късмет."
Той позира за снимки с улова, преди да го пусне обратно във водата.
Мениджърът на рибарството, Джейсън Коулър, каза: „Ние пуснахме в езерото Моркова преди около 20 години като нещо различно, което клиентите да ловят. Оттогава расте и расте, но не излиза често. Много е неуловима".

Станете почитател на Класа