Бившата шефка на парламента в Рим работи в стол за бедни, съдът запорира милионите й

Бившата шефка на парламента в Рим работи в стол за бедни, съдът запорира милионите й
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.11.2022
  • Share:

 

В аферата, за която беше обвинена италианката, става въпрос за предполагаемото скриване от данъчните власти на движимо и недвижимо имущество, в това число и три коли „Ферари”, една от които беше запорирана

 

Ирене Пивети, която беше най-младият председател на Камарата на депутатите в историята на Италия, сега работи в стол за социално слаби хора в град Монца. Тя живее в общежитие до него и се издържа от заплатата си за 1000 евро, след като съдът запорира всичките й милиони заради разследване. То е свързано с афера за неплащане на данъци и пране на пари чрез внос на маски от Китай. В резултат на това на бившата номер 3 в държавата бяха запорирани близо 4 млн.евро.

След политическата си кариера в едновремешната Северна лига, благодарение на която стана шеф на долната камара по време на първото правителство на Берлускони, Пивети направи и кариера в телевизията. Тя беше водеща на различни предавания в канал на милиардера, после стана дори звезда в шоуто „Да танцуваш със звездите”. Пивети работеше още и като автор на предавания в телевизията „Ла Сетте”, беше сътрудник и на различни програми на РАИ.

Фатално обаче се оказа впускането й в бизнеса. Разследване на властите доведе преди година до запорирането на 3,5 млн. евро в рамките на търговски операции, които според обвинението са служили за прането на пари от неплатени данъци. Пивети все още е само разследвана, но не е била изправена пред съда.

„Всичко това обаче дава началото на медийни процеси, които те унищожават, банката ти забранява да правиш каквото и да било. Става ад. Изведнъж рухва всичко онова, което си изградил в живота и за един миг се превръщаш в престъпник”.

„Не се оплаквам, доволна съм от живота, който водя в момента, има хора, които нямат дори тези пари, които получавам сега”, казва Пивети пред сп.”Дженте”.

Според Пивети тя очаква да мине периодът, необходим за достигането на истината от правосъдието. „Посъветваха ме да призная нещо. Аз обаче нямам какво да призная, защото не съм извършила нищо нередно. Имам време през целия си живот, а и после, за да се изяснят нещата”, допълва Пивети.

В аферата, за която беше обвинена италианката, става въпрос за предполагаемото скриване от данъчните власти на движимо и недвижимо имущество, в това число и три коли „Ферари”, една от които беше запорирана. В аферата са замесени и нотариус и двама бизнесмени, единият от които китайски.

 
 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа