Генерал от ВС на САЩ: Има шанс за преговори между Русия и Украйна, но при условие

Генерал от ВС на САЩ: Има шанс за преговори между Русия и Украйна, но при условие
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.11.2022
  • Share:

Генералът от въоръжените сили на САЩ Мили: Със стабилизирането на фронта ще има шанс за преговори между Русия и Украйна

 

Генерал от ВС на САЩ: Има шанс за преговори между Русия и Украйна, но при условие

 

 

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили заяви, че със стабилизирането на фронтовите линии в Украйна може да има възможност за преговори за прекратяване на конфликта между Киев и Москва и призова страните да го използват, съобщава CNN.

Според военният може да се появи прозорец на възможност, ако и когато фронтовите линии се стабилизират. Той счита, че това може да се случи през зимата.

„Когато има възможност за преговори, когато мирът е възможен, възползвайте се от нея“, каза Мили по време на речта му на събитие в Икономическия клуб в Ню Йорк, цитиран от канала.

Той обаче подчерта, че САЩ ще продължат да въоръжават Украйна, ако преговорите не се състоят или се провалят.

„Трябва да има взаимно признание, че военна победа в истинския смисъл на думата не може да бъде постигната с военни средства, а следователно трябва да се обърнем към други средства“, добави той.

По-рано Москва изпрати нота до страните от НАТО заради доставките на оръжия за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия. Министерството на външните работи на Руската федерация заяви, че страните от НАТО си „играят с огъня“, доставяйки оръжие на Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков отбеляза, че натъпкването на Украйна с оръжия от Запада не допринася за успеха на руско-украинските преговори и ще има отрицателен ефект.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа