Провоенно настроени фенове на Путин онемяха от решението за изтегляне на руските сили от Херсон

Провоенно настроени фенове на Путин онемяха от решението за изтегляне на руските сили от Херсон
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.11.2022
  • Share:

"Напускането на Херсон, особено на фона на трагичната смърт на Кирил Стемнусов, е сериозен информационен удар за нас", коментира прокремълският журналист и политик Андрей Медведев

 

 

Пропутински коментатори определиха решенето за отстъплението на руските сили от Херсон като унизително поражение за Москва, съобщава бизнес телевизия CNBC, цитирана от БНР.

Поддръжникът на Путин и бивш негов съветник Сергей Марков оприличи изтеглянето на поражение от мащаба на разпадането на Съветския съюз, предупреждавайки, че "политическите последици от това огромно поражение ще бъдат наистина големи".

Междувременно прокремълският журналист и политик Андрей Медведев написа в Telegram:

"Какво да кажем сега за Херсон? Да, и аз не съм щастлив, като много от вас. Да, и аз мислех, че ще има друго решение. Че от града ще бъде направена укрепена зона".

"Можете да превърнете града в голямо укрепление, като същевременно имате затруднения с логистиката. Можете дори да го защитите“, каза още той, реагирайки на съобщението от висши руски военни в сряда, че руските войски ще бъдат изтеглени от значителна част от южния украински регион.

Оттеглянето беше обявено само часове, след като от същия регион се появиха новини, че назначеният от Русия заместник-губернатор на Херсон Кирил Стремоусов е загинал при автомобилна катастрофа.

Андрей Медведев посочи, че и двете събития представляват сериозен пропаганден удар срещу Русия.

"Напускането на Херсон, особено на фона на трагичната смърт на Кирил Стемнусов, е сериозен информационен удар за нас. И сега Западът и Киев ще започнат да го развиват като безусловна победа за Украйна“, каза той и добави, че хората искат обяснение за изтеглянето на руските сили.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа