Twitter ще въведе етикет „официален“ за избрани потвърдени акаунти

Twitter ще въведе етикет „официален“ за избрани потвърдени акаунти
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    10.11.2022
  • Share:

Twitter ще въведе етикет „официален" за избрани потвърдени акаунти, когато пусне новата си услуга Twitter Blue за $8, каза във вторник Естер Крофорд, изпълнителен директор на продуктите на компанията. „Акаунтите, които ще получат [етикета], включват държавни акаунти, търговски дружества, бизнес партньори, големи медии, издатели и някои публични фигури. Не всички предварително проверени акаунти ще получат етикета „Официален" и етикетът не е достъпен за покупка", написа Крофорд в Туитър.
Крофорд също потвърди, че обновеният абонаментен продукт Twitter Blue, който ще позволи на платените потребители да проверяват акаунтите си със синя отметка, няма да проверява самоличността на потребителите с идентификационни карти или материали. Съобщението е последният обрат, докато Twitter изяснява плановете си относно проверката на платформата при новия собственик Илон Мъск.
На 1 ноември Мъск посочи, че Twitter ще раздаде сини отметки – които са предназначени да помогнат за идентифицирането на автентични и влиятелни потребители – на абонатите на първокласната услуга на платформата, Blue. „Настоящата система на лордове и селяни в Twitter за това кой има или няма синя отметка е глупост. Сила на хората! Blue за $8/месец", написа Мъск.
През уикенда обновената премиум услуга за кратко изглеждаше пусната, като компанията за социални медии каза в актуализация за устройствата на Apple iOS в събота, че „всички потребители, които се регистрират сега в нейната премиум услуга Twitter Blue, ще получат синя отметка". Други функции, които бяха обещани като част от основната промяна на първокласната услуга, включват половината от броя на рекламите, възможността за публикуване на по-дълги видеоклипове и приоритетно класиране за съдържание, публикувано на платформата.
На следващия ден обаче New York Times съобщи, че компанията е отложила пускането на новия процес на проверка до междинните избори в САЩ, поради опасения, че може да се появят фалшиви „проверени" акаунти, представящи се за политици или новинарски организации.
Фалшивите акаунти на държавни служители са повтарящ се проблем за Twitter в световен мащаб. Съобщението за новия етикет „официален" идва след вътрешен натиск от ръководителите на политиката в компанията, които имаха силни опасения, че правителствени служители по света е малко вероятно и не желаят да плащат за проверени отметки, каза източник, запознат с въпроса новинарската служба Ройтерс.
Промените в програмата Blue са само една от няколкото промени, докато Мъск поеме контрола върху операциите на платформата. След като уволни половината от глобалната си работна сила миналата седмица, имаше съобщения, че „Twitter е помолил десетки хора да се върнат на работа".
Twitter не отговори на искане за допълнителен коментар.

Станете почитател на Класа