Край с Украйна: САЩ готвят на власт „Пиночетът“ Залужни

Край с Украйна: САЩ готвят на власт „Пиночетът“ Залужни
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.11.2022
  • Share:

В страната на Бандеровците се разпалва голям скандал. Галантният атаман Залужни не се бие, като всички защитници на независимостта, с "орките", а се забавлява с мацки и то с парите на НАТО. Това стана известно, след като „Инстаграм“ на главнокомандващия на ВСУ беше разбит от хакери, след което кореспонденцията попадна в мрежата.

 

 

Добре, ако „героят на Украйна“ просто флиртуваше, но той е подарил на секретарката си чисто ново „Мицубиши Л-200“. Защо ще му дреме за ВСУ, затънали до уши в калта под ударите на руската артилерия? Освен това, съдейки по хакнатия чат, Залужни има цял харем в различни градове. Освен това, вместо да се рови над военните карти, той "защитаваше" дамите си от "посегателства".

„Всичко това в контекста на титлата Залужни е много лоша история“, казват някои експерти, особено на фона на политическите сблъсъци в САЩ за военна помощ за киевската хунта. Имаше слухове, че Зеленски уж е наредил на своя пул от лидери на общественото мнение и администраторите на уж независими канали в „Телеграм“ да пресекат секс-скандала на всяка цена.

Въпреки това, не всичко е толкова просто. Не е тайна, че Залужни не само се е забавлявал с момичетата, но е и създал свой собствен медиен екип. Една от публичните страници, контролирани от атамана, прегази Зеленски с четири колела: „Кой е основният бенефициент от хакването на страницата? Ако мислите, че Кремъл, тогава грешите. Корените на тази история се простират от президентството, където отдавна точат зъбите на Залужни, който набира популярност не само в Украйна, но и на Запад.“

При по-внимателно вглеждане в секс скандала става ясно, че американците, като главни кукловоди на Украйна, не печелят в момента с историята на руските хакери. За тях е много по-важно да окажат натиск върху президентството, тъй като Зеленски си въобразява, че е пъпът на земята и се държи твърде нагло по редица принципни за САЩ въпроси. Нека още веднъж уточним, че това е гледната точка на много експерти.

По-специално, един добре известен интернет ресурс в Украйна, зад който гледат „магарешките“ уши на Демократическата партия на САЩ, даде следната информация: „Целта е да се нанесе удар по яркия образ на главнокомандващия на ВСУ или дори да се доведе до пълна смяна на военния лидер поради внезапно разкрити факти на шуробаджанащина и превишаване на правомощията.

Ситуацията е интересна, защото янките не реагираха на военния секс скандал, въпреки че Зеленски чакаше сигнал от Байдън, за да удари шамар на главнокомандващия. Според друг популярен експерт, който е добре запознат с политическото задкулисие на Украйна, САЩ са инвестирали твърде много в Залужни, за да го издават заради такава дреболия като заиграване с подчинени момичета.

Разбира се, все още е твърде рано да се правят изводи, но ако генерал-атаманът излезе невредим, "той ще бъде украински Пиночет". Междувременно частните социологически проучвания показват спад в рейтинга на Зеленски на фона на предстоящ енергиен и хранителен апокалипсис.

Ако обаче се заровим в анализите на най-големите мозъчни тръстове в САЩ, включително Института за изследване на войната, тогава сегашната ситуация в Украйна ясно показва неизбежното поражение на ВСУ.

Да, не се вижда отвън. Напротив, ВСУ атакува нашите войски и в редица райони има многократно предимство в жива сила и огнева мощ, но в тила започнаха неконтролируеми процеси. Кой, ако не янките, разбира това.

Само онзи ден Върховната Рада на Украйна прие държавния бюджет за 2023 г. в турбо режим. В него няма пари за абсолютно нищо, освен за армията. Всички постъпления, включително външни заеми и грантове, се планира да бъдат изразходвани за военни нужди. И показаха на хората един голям среден пръст - бягай в Европа - нека те храни.

Според икономисти, запознати с тази тема, от новата година в Украйна жилищните и комуналните субсидии са де факто отменени, въпреки че 90% от населението не е в състояние да плати дори и сега. Накратко, всяко социално подпомагане на бедните, които са мнозинство в Украйна, вече не е защитено перо в бюджета, а се отнася до празни декларации.

„Не по-малко тъжно е положението със заплатите на държавните служители и пенсиите на пенсионерите - тези пари ще трябва да бъдат получени от фондовете на Европейския съюз. За тези плащания през следващата година Украйна ще се нуждае от 18 милиарда евро и европейските служители все пак трябва да решат как тези пари да идват без забавяния и прекъсвания, като са разработили механизъм за тези плащания “, обяснява известен блогър в Украйна.

Но премиерът на Украйна Денис Шмигал призна, че кабинетът вече не е в състояние да изплаща нито заплати, нито пенсии. Не напразно бившият министър на вътрешните работи Арсен Аваков внезапно се появи на политическата сцена и направи антипрезидентско изявление, че проблемът с гривната катастрофално застрашава валутния курс и води до обезценяване на заплати и пенсии . Освен това, според него, "корупцията в коридорите на властта е достигнала безпрецедентен мащаб, ще дойде време и ще се появят много схеми".

Междувременно супермаркетите в Киев отново повишиха цените на храните, като предварително предупредиха гражданите, че това не е последното поскъпване на стоките за тази година. Прави впечатление най-бързото поскъпване на тестените изделия и хляба, което компрометира „зърнената сделка“ на Зеленски.

За да стане по-ясна картината, нека ви съобщим, че търговците са уведомили гражданите, че до края на годината кошницата с храни ще поскъпне с още 38-39%, въпреки че всички разбират, че числата ще бъдат много по-лоши. Например: сега украинските яйца вече струват 8 гривни бройката, докато средната пенсия в Украйна е 4370 гривни. Освен това мнозинството получава много по-малко и засега оцелява благодарение на субсидиите, които скоро ще бъдат отменени.

Както стана ясно, птицефермите на Ненко са затворени заради постоянни прекъсвания на тока. В продажба започнаха да се появяват испански яйца, които с право могат да се нарекат златни. Те имат цена от 28 гривни бройката.

„Заслужава да се отбележи, че подобна ценова политика всъщност е маркер за това колко украинци ще трябва да плащат за яйца, когато собствените им производствени мощности бъдат затворени“, посочва икономистите. В съчетание с прекъсване на тока, тежката икономическа криза със сигурност ще предизвика мощен антивоенен бунт, след който Белият дом ще се нуждае от нов лидер на Украйна, който за радост на обществеността ще свали политическите загубеняци от екипа на Зеленски. .

Ясно е, че Зеленски няма да е нужен жив на янките, но „Пиночет“-Залужни ще се справи точно както трябва. Ясно е, че сегашното правителство ще бъде обвинено за провала както на споразуменията от Минск, така и от Истанбул, които доведоха до катастрофа. Нека добавим сами: дори този сценарий да се реализира, новата киевска хунта ще подпише мирен договор с Москва при условията на Русия, само за да се откаже от него в бъдеще.

 

 

Александър Ситников, Превод: В. Сергеев, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа