Кремъл: Отношенията между Русия и САЩ засега остават лоши независимо от изборите за Конгреса

Кремъл: Отношенията между Русия и САЩ засега остават лоши независимо от изборите за Конгреса
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.11.2022
  • Share:

До дни Кремъл ще съобщи дали Владимир Путин ще участва в срещата на върха на Г-20, засега се обсъждат различни формати за участието му, добави говорителят на президента

 

 

Изборите за Конгреса на САЩ по никакъв начин няма да повлияят на руско-американските отношения, които засега остават лоши, заяви днес пред журналисти прессекретарят на руския президент Путин, Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА.

"Тези избори са важни, но вероятно няма да сгреша, ако кажа, че не бива да се преувеличава значението им за бъдещето на двустранните ни отношения в краткосрочен и средносрочен план. Тези избори не могат да променят съществено нищо. Отношенията ни засега са и ще останат лоши", отбеляза Песков.

"Кремъл дотолкова е свикнал с обвиненията за намеса в американските избори, че вече дори не обръща внимание на такива твърдения", отбеляза президентският говорител в отговор на молба да коментира въпроса за руска намеса на изборите за Конгрес в САЩ.

До дни Кремъл ще съобщи дали Владимир Путин ще участва в срещата на върха на Г-20, засега се обсъждат различни формати за участието му, добави говорителят на президента.

Владимир Путин ще посети Донбас, но засега няма конкретни планове за такова пътуване, обясни още Дмитрий Песков.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа