Зеленски се усъмни, че частичната мобилзиация в Русия е приключила

Зеленски се усъмни, че частичната мобилзиация в Русия е приключила
  • Публикация: 
  • Дата:  
    30.10.2022
  • Сподели:

Според украинския президент, заради тежките поражения, които руските военни търпят, може да се наложи отново да се събират хора под бойните знамена

 

 

Украинският президентът Володимир Зеленски се усъмни, че частичната мобилзиация в Русия е приключила. Според него, заради тежките поражения, които руските военни търпят, може да се наложи отново да се събират хора под бойните знамена.

Възможни са по-дълги периоди без ток, предупредиха местните власти. Досега този интервал беше 4 часа, но заради тежките поражения по енергийната инфраструктура, това вероятно ще се промени. Около 30% от енергийната мрежа в Украйна е разрушена след руски нападения от последните седмици. Според последните данни на Международната организация по миграция от началото на войната над 14 милиона и 300 хиляди души са напуснали Украйна.

"Към момента в много градове и региони е въведен режим на тока - засегнати са около 4 милиона украинци. Става дума за Киевска област, за областите Житомир, Полтава, Ровно, Харков, Суми, Черкаси, Кривгород. Аварийни прекъсвания на тока са възможни и в други региони. Правим всичко, за да има намалим времето, в което няма ток. Окупаторите ни изправиха и пред друго предизвикателство. На практика те напълно разрушават здравната система в завладените от тях територии. Решили са да затворят всички медицински институции, изземват апаратура, линейки, всичко. Принуждават останалите лекари да се преместят в Русия", заяви Володимир Зеленски, президент на Украйна.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа