Кулеба: Украйна иска с нота до правителството на Израел доставка на ПВО системи

Кулеба: Украйна иска с нота до правителството на Израел доставка на ПВО системи
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.10.2022
  • Share:

До дни НАТО ще достави на Украйна системи за противовъздушна отбрана, за да ѝ помогне да се защити от масираните руски бомбардировки, които причиниха десетки жертви и извадиха от строя една трета от електроенергийната система на страната.

"През следващите дни НАТО ще прати противодронни системи, за да може Украйна да се противопостави на заплахата от дроновете, включително и от иранските“, обеща генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от БНР.

Украйна ще се обърне официално към Израел с молба за зенитни системи, обяви украинският външен министър Дмитро Кулеба: "Днес Украйна изпраща официална нота до правителството на Израел с молба за незабавна доставка на системи за противовъздушна отбрана и начало на качествено ново сътрудничество, за да получи Украйна необходимото ѝ оборудване".

Също така Кулеба призова Европейския съюз да засили без забавяне санкциите срещу Техеран и предложи на президента Зеленски Киев да скъса дипломатическите си връзки с Иран с довода, че Ислямската република доставя оръжия на Русия, които се използват в Украйна.

Станете почитател на Класа