Рамзан Кадиров стана генерал-полковник от Руската гвардия

Рамзан Кадиров стана генерал-полковник от Руската гвардия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.10.2022
  • Share:

Освен генералски чин, Рамзан Кадиров е удостоен и с най-висшата руска награда - званието Герой на Русия

 

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи, че президентът на Русия Владимир Путин го е произвел в генерал-полковник от Руската гвардия, предаде ТАСС.

"Искам да споделя с вас още една приятна новина. Президентът на Русия ме произведе в генерал-полковник. Указът излезе под №709. Владимир Владимирович лично ми се обади и ме поздрави", написа Кадиров в Telegram-канала си.

Той добавя, че президентът е предал поздрави за Деня на Грозни (столицата на Чечня), Деня на учителя и Деня на чеченската младеж.

"Държавният глава ми звънна и помоли да пожелая от негово име на всички жители на Чеченската република благополучие, късмет и успехи! Независимо от голямата си натоваренст, върховният главнокомандващ никога не забравя значимите за нашия регион дати", изтъква Кадиров.

Лидерът на Чечня отбеляза, че заради специалната военна операция не се предвиждат развлекателни мероприятия в празничната програма.

В края на март т.г. стана известно, че Кадиров е произведен в звание генерал-лейтенант, а на 7 април командващият Северно-Кавказкиия окръг на Руската гвардия Сергей Захаров на тържествена церемония прочете указа на президента и му връчи пагоните.

През 2020 г Кадиров стана генерал-майор, а освен това премина от структурите на МВР към Руската гвардия. Росгвардия, както е популярното название на руски, е централен орган за управление на войските на националната гвардия на РФ, създадена на основата на Вътрешните войски към МВР на РФ. Спада към държавните военизирани формирования, които имат право да носят бойно оръжие.

Освен генералски чин, Рамзан Кадиров е удостоен и с най-висшата руска награда - званието Герой на Русия.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа