Нов опит на Украйна да завземе ЗАЕЦ, пълен разгром

Нов опит на Украйна да завземе ЗАЕЦ, пълен разгром
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.09.2022
  • Сподели:

Министерство на отбраната на Русия: Въоръжените сили на Украйна отново се опитаха да превземат АЕЦ след пристигането на делегацията на МААЕ

 

Нов опит на Украйна да завземе ЗАЕЦ, пълен разгром

 

 

Вчере вечерта Киев отново се опита да превземе Запорожката атомна електроцентрала, въпреки присъствието на представители на МААЕ в централата, съобщи руското министерство на отбраната.

„На 2 септември около 23 часа московско време две групи катери и моторници с обща численост 42 единици с десант над 250 човека от силите за специални операции и чуждестранни наемници се опитаха да стигнат до брега на Каховкото водохранилище в района на Енергодар и Днепропрудно», се казва в съобщението на ведомството.

Група от четири Су-30 и два хеликоптера Ка-52 на ВКС на Русия в отговор унищожи 20 катера и лодки, останалите се обърнаха и напуснаха в посока към украинския бряг, уточни руското военно ведомство.

Впоследствие руската артилерия нанесе удар по участък от брега близо до селищата Вишетарасовка и Червоноднепровка. Твърди се, че са ликвидирани 47 бойци от ВСУ, включително 10 чуждестранни наемници, а други 23 души са ранени.

 

ПП

Станете почитател на Класа