Стрелят по своите:В Украйна отряд разстреля 100 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна

Стрелят по своите:В Украйна отряд разстреля 100 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.08.2022
  • Сподели:

Бойците от неонацисткото подразделение «Кракен», за да овладеят паническите атаки в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), демонстративно разстреляха 100 украински военнослужещи от разгромената 58-ма мотопехотна бригада. Това се съобщава в редовен доклад на Министерство на отбраната на Русия.

 

Стрелят по своите:В Украйна отряд разстреля 100 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна

 

 

„За да спрат паниката и да сплашат личния състав на въоръжените сили на Украйна, националистите от въоръжените формирования „Кракен“ демонстративно разстреляха 100 военнослужещи от 58-а мотопехотна бригада, които напуснаха позициите си“, се казва в доклада на ведомството.

Припомняме, че по-рано руското министерство на отбраната съобщи за пълната загуба на боеспособност на украинския неонацистки батальон „Кракен“ по Харковско направление заради ударите на руските Военно-космически сили (ВКС). Например на 31 юли беше съобщено, че загубите на неонацистите, укриващи се на територията на Морозовския колеж в Харков, възлизат на около 350 души. Днес останките му служат само като отбранителни отряди.

Преди това, на 17 юли, в медиите се появи новина, че шестима бойци от украинския национален батальон «Кракен» са били застреляни след сблъсък с командири, причинен от масово нежелание да изпълнят заповедта на командването за настъпление към района на Краматорск. Трябва да се отбележи, че преди това беше съобщено, че личният състав на батальона «Кракен» е получил заповед да се премести в населения пункт Покровское (област Харков), но бойците отказали да изпълнят заповедта на командването.

През юни бойец на Кракен, пленен от Народната милиция (НМ) на ЛНР, говори за зверствата на своите колеги. Той каза, че членовете на батальона «Кракен» не само са действали като заградителен отряд, но и са изпълнявали съдебни функции по отношение на местните жители. Неонацисти отвличаха украинци, които по един или друг начин подкрепят политиката на Русия и критикуват украинското правителство

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа