Тялото на бившия премиер на Япония пристига в Токио

Тялото на бившия премиер на Япония пристига в Токио
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.07.2022
  • Share:

Тялото на бившия премиер на Япония Шиндзо Абе беше върнато в Токио в събота, след като той беше смъртоносно прострелян по време на предизборна реч в Западна Япония ден по-рано, съобщи apnews.

 

Абе беше нападнат в град Нара и транспортиран с хеликоптер до местна болница, но почина от загуба на кръв въпреки спешното лечение, включващо масивни кръвопреливания. Полицията арестува нападателя, бивш член на японския флот, на местопрестъплението по подозрение за убийство. Полицията конфискува самоделния пистолет, който е използвал, а няколко други бяха открити по-късно в апартамента му.

 

Тялото на бившия премиер на Япония пристига в Токио

 

Нападателят, Тецуя Ямагами, каза на следователите, че е планирал стрелбата, защото е повярвал на слухове, че Абе е свързан с организация, която той негодува, според полицията. Японските медии съобщиха, че мъжът е развил омраза към религиозна група, на която майка му е била посветена. Докладите не уточняват групата.

Черна катафалка, носеща тялото на Абе и придружена от съпругата му Акие, пристигна в дома му в престижния жилищен район на Токио Шибуя, където много опечалени чакаха и наведоха глави, докато превозното средство минаваше.

Станете почитател на Класа