Захарова: Статутът на кандидати за еврочленство на Украйна и Молдова ще има негативни последици

Захарова: Статутът на кандидати за еврочленство на Украйна и Молдова ще има негативни последици
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.06.2022
  • Сподели:

Страните от НАТО, провъзгласили се за "ядрен алианс", опасно балансират на ръба на въоръжения конфликт с Москва, докато подходът на Русия е стриктно основан изключително на логиката на сдържането, обяви говорителката на руското Външно

 

 

Решението на 27-те страни членки на ЕС да предоставят статут на кандидати за еврочленство на Украйна и на Молдова потвърждава, че евросъюзът продължава активно да превзема Общността на независимите държави на геополитическо ниво с цел възпиране на Русия.

Това каза говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Те не мислят за негативните последици от такава стъпка", се казва в изявление на Захарова.

За постигането на целите си Западът използва разблични средства - от финансово-икономически лостове до военна подкрепа, изтъкна Захарова.

"В дадения случай строгите критерии към другите кандидати като върховенство на закоа, борба с корупцията, независимост на съдебната система, спазване правата на човека, защита на националните малцинства, свобода на словото и развитие на пазарната икономика, просто са захвърлени настрана. Говорим за агресивна експанзия на ЕС", категорична е говорителката на руското МВнР.

Страните от НАТО, провъзгласили се за "ядрен алианс", опасно балансират на ръба на въоръжения конфликт с Москва, докато подходът на Русия е стриктно основан изключително на логиката на сдържането, отбелязва още Захарова.

 

Станете почитател на Класа