Дъщерята на Путин е летяла до Мюнхен над 50 пъти за две години

Дъщерята на Путин е летяла до Мюнхен над 50 пъти за две години
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    21.05.2022
  • Share:

От началото на военната си кампания срещу Украйна Владимир Путин критикува агресивно прозападно настроените руснаци, чийто апетит към европейска кухня и климат означава, че „манталитетът им е там, а не тук, с нашия народ".


И все пак ентусиазмът на собствената му дъщеря за пребиваване в Западна Европа най-малкото съвпада с този на олигарсите , които той осъжда, сочи съвместно разследване на независима руска медия iStories и германското списание Der Spiegel.


Според записи на полетите, получени от двете публикации, най-малката дъщеря на Путин, Катерина Тихонова, е летяла до Мюнхен в Южна Германия над 50 пъти между 2017 и 2019 г., пътувайки с чартърни полети и в компанията на служители президентската служба за сигурност.


Сред изтеклите документи, свързани с поредица от полети между Москва и Мюнхен през пролетта на 2020 г., са паспортите на тогава двегодишно момиченце – очевидно неизвестна досега внучка на руския президент – и Игор Зеленски, бивш директор на държавния балет на Мюнхен. В доклада се казва, че вероятно Зеленски е партньор на Тихонова и баща на нейното дете.
Макар със същото фамилно като украинския президент име, той никак не е свързан с него. 52-годишният Игор е балетист с международни награди, преди да стане артистичен директор на Bayerisches Staatsballet през 2016 г. Той се оттегли от ролята си на 4 април, позовавайки се на „частни семейни причини", след като не реагира на призивите за осъждане на агресивната война на Путин в Украйна.


Игор Зеленски все още работи в надзорния съвет на Руската фондация за национално културно наследство, която изгражда културен център в Крим и се смята, че е близка до Путин.


35-годишната Тихонова, бивша танцьорка по акробатичен рокендрол, преди това беше омъжена за Кирил Шамалов, някога най-младият милиардер в Русия, двойката се е разделила през 2018 г.


Тихонова не отговори на искане на Der Spiegel за информация. Настоящото местонахождение на нея и Игор Зеленски не е известно.

Станете почитател на Класа