Путин не е отказвал да се срещне със Зеленски, но трябва да има изготвен документ

Путин не е отказвал да се срещне със Зеленски, но трябва да има изготвен документ
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    16.04.2022
  • Share:

Руският президент Владимир Путин никога не е отказвал по принцип да проведе среща с украинския президент Владимир Зеленски, но трябва да бъде изготвен документ, преди да може да се организира такава среща, каза говорителят на президента Дмитрий Песков.


„Няма подробна новация по този въпрос. Вече говорихме за тази среща, като казахме, че по принцип руският президент никога не я е отказвал, но трябва да бъдат уговорени определени условия преди тази среща, а именно текстът на документа", каза Песков на ежедневен брифинг.


Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза, че вярва, че само Анкара е в състояние да помогне за постигане на напредък в продължаващите преговори между Русия и Украйна.


Руският президент Путин обаче заяви, че Киев отново забива преговорите с Москва в задънена улица, като се отклонява от споразуменията, постигнати по време на кръга в Истанбул.


Руско-украинските преговори започнаха на 28 февруари с няколко срещи между двете делегации, проведени в Беларус. По-късно преговарящите продължиха контактите си чрез видеоконферентна връзка. На 29 март в Истанбул се проведе нов кръг от преговори лице в лице.

Станете почитател на Класа