Читателите на The American Conservative към САЩ: «Спрете да снабдявате Киев с оръжия!»

Читателите на The American Conservative към САЩ: «Спрете да снабдявате Киев с оръжия!»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.04.2022
  • Сподели:

Външнополитически експерти тръбят за „победа” над Русия и са готови да се борят за нея – до последния украинец, пише Патрик Бюканън. Но Путин само продължи този конфликт, смята авторът, а САЩ подготвиха почвата за него, като придвижвайки НАТО към границите на Русия.

 

Превод от The American Conservative, САЩ: 

 

Читателите на The American Conservative към САЩ: "Спрете да снабдявате Киев с оръжия!"

 

Украинският конфликт, който продължава вече месец, показа ползите от ядрените оръжия. В крайна сметка, в светлината на сериозната заплаха на Путин, САЩ и НАТО категорично отхвърлиха искането на Киев за зона, забранена за полети над Украйна.

 

И гледайки как ядрената заплаха на Русия не позволи на НАТО да се намеси на страната на Украйна, други страни клатят глави: ядреният арсенал ще възпира дори най-мощните сили.

 

Колкото по-дълго продължава този конфликт, толкова повече страдания и загуби ще има и от двете страни. Хиляди украински войници и мирни жители вече загинаха, десет милиона напуснаха домовете си, една трета от тях избягаха в съседните държави от Източна Европа.

 

Колкото по-дълго продължава, толкова по-голям е шансът Путин да прибегне до безразборни бомбардировки и артилерийски огън, за да разбие съпротивата – и толкова по-вероятно е войната да се прехвърли в Европа и НАТО.

 

Но в нашето отечество, на 8000 километра от Киев, което не е застрашено от нищо, нямат край външнополитическите експерти, които тръбят за „победа“ над путинска Русия и са готови да се борят за това – до последния украинец.

 

Автор: Патрик Бюканън — старши съветник на трима президенти на САЩ (Ричард Никсън, Джералд Форд и Роналд Рейгън), автор и основател на The American Conservative.

 

Коментари на читателите: 

 

Zorro

Моля, спрете вече да снабдявате Киев с оръжия.

 

Peter Balogh

Наистина ли смятате, че Русия ще атакува всички тези страни (независимо дали членуващи в НАТО или неутрални) или просто подхванахте треската „Русия иска да управлява света“?

Който иска да воюва с руснаците, да заминива, глупаци!

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа