WSJ: САЩ и Европа се страхуват от налагане на санкции срещу Kaspersky Lab

WSJ: САЩ и Европа се страхуват от налагане на санкции срещу Kaspersky Lab
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    01.04.2022
  • Сподели:

Съединените щати и Европа се страхуват, че санкциите срещу руската софтуерна компания Kaspersky Lab ще увеличи рисковете от кибератаки срещу западните страни, поради което в администрацията на САЩ няма съгласие относно ограниченията срещу тази компания, съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.


Според източниците, Съветът за национална сигурност на Белия дом е отложил обсъждането на възможните санкции срещу Kaspersky Lab в Министерството на финансите на САЩ.


Федералната комисия по комуникациите на Съединените щати в петък добави продукти на руската лаборатория Касперски в своя списък с оборудване и услуги, които представляват заплаха за сигурността.


След това от Касперски заявиха, че са разочаровани от решението на комисията да забрани използването на федерални квоти за закупуване на продукти на Kaspersky Lab и го опровергаха като политически мотивирано. Според Kaspersky Lab, компанията е готова да си сътрудничи с правителствените агенции на САЩ и да отговори на всякакви въпроси от регулаторните органи.

Станете почитател на Класа