Одеските партизани обявиха война на местните националисти

Одеските партизани обявиха война на местните националисти
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.03.2022
  • Share:

В социалните мрежи изтече видеоклип на одеските партизани, в който хора с прикрити лица се представят за защитници на черноморския град от националистите, тероризиращи жителите на Украйна в продължение на осем години — от 2014 г., когато властта в Киев беше сменена в резултат на пронацисткия държавен преврат.

 

Одеските партизани обявиха война на местните националисти (и видео)


Главният „говорител“ на видеото се обръща към губернатора на Одеса Максим Марченко и кмета на града Генадий Труханов, обявявайки края на формирането на трети партизански фронт, готов да се бори за независимостта на Одеса. Защитниците на града са готови да отмъстят на неонацистите за убийствата на хората в Профсъюзния дом през май 2014 г., за годините на потисничество и безчинства.

 

«Имаме намерение да убиваме вашите командири, да взривяваме вашите щабове и да изчистим славния град-герой от фашистките песове», подчерта партизанинът.

 

Прозвуча също обръщение към войните от армията на Украйна с призив да се присъединят към редиците на партизаните на Одеса и да помогнат в защитата на местното население.

 

Владимир Зеленски на 2 март назначи Максим Марченко за губернатор на Одеса. Преди това Марченко беше командир на националния батальон „Айдар“ (организация, забранена в Русия) и беше „известен“ с военните си престъпления в Донбас, за които срещу него бяха заведени няколко наказателни дела в Русия.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа