ВС на Украйна са унищожени

ВС на Украйна са унищожени
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.02.2022
  • Share:

Руските въоръжени сили не нанасят ракетни, въздушни или артилерийски удари по украински градове, съобщи руското министерство на отбраната.

 

ВС на Русия не нанасят ракетни, въздушни или артилерийски удари по украинските градове — Министерство на отбраната на Русия

 

ВС на Украйна са унищожени

 

 

Както News Front съобщи по-рано, руският президент Владимир Путин обяви решението си да започне специална военна операция в Донбас. Руският лидер призова военнослужещите от въоръжените сили на Украйна да не изпълняват престъпните заповеди на официален Киев.

 

„Военната инфраструктура, съоръженията за противовъздушна отбрана, военните летища, авиацията на въоръжените сили на Украйна са обезвредени с високоточни оръжия. Нищо не заплашва цивилното население“, подчертаха от руското министерство на отбраната, пише РИА Новости.

 

Припомняме, че през последните седмици ситуацията в Донецката и Луганската народни републики ескалира значително. Киев концентрира по-голямата част от армията си на демаркационната линия и засили обстрела, включително със забранена техника. Властите на ДНР и ЛНР бяха принудени спешно да евакуират жителите на региона на територията на Русия.

 

На 21 февруари руският президент Владимир Путин подписа указ за признаване на суверенитета на ДНР и ЛНР. В четвъртък вечерта властите на републиките се обърнаха към Руската федерация с молба за оказване на военна помощ с цел защита срещу украинската агресия. Съгласно конституциите на ДНР и ЛНР, Руската федерация допринася за връщането на законните граници на републиките, които са временно окупирани от украинските военни.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа