Съоснователят на Ethereum предупреди за началото на крипто зима

Съоснователят на Ethereum предупреди за началото на крипто зима
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    23.02.2022
  • Share:

Руско-канадският програмист Виталик Бутерин, съосновател на блокчейн системата Ethereum, обяви, че крипто зимата (продължителен период на спадане на цените) е започнала, но че може да бъде от полза за сектора на криптовалутите.


„Хората, които са дълбоко ангажирани с криптовалутите приветстват мечия пазар", каза той в интервю за Bloomberg. Сред причините за това 28-годишният милиардер обясни „когато има тези дълги периоди на силно покачване на цените, както се случва, това очевидно прави много хора щастливи, но също така има тенденция да покани много краткосрочни спекулации."


„По време на крипто зимата много проекти се разпадат и можете да видите кои проекти са наистина устойчиви в дългосрочен план, както в техните модели, така и в техните екипи", отбеляза Бутерин. Той добави, че тази ситуация може да помогне също на тези, които изграждат крипто проекти, да се съсредоточат върху подобряването на технологията.


Програмистът обаче каза, че е "изненадан" от това как се е раздвижил пазарът от миналата година и не е сигурен дали криптовалутите са навлезли в друга зима или секторът просто отразява нестабилността на по-широките пазари.


Цените на криптовалутите се понижиха, след като достигнаха най-високите си нива в началото на ноември, тъй като инвеститорите и спекулантите очакват намаляване на огромните количества стимули, добавени към глобалните икономики и пазари в резултат на пандемията COVID-19. 19.


От друга страна, предишната крипто зима беше записана в началото на 2018 г., след като биткойн достигна цифрата от 20 000 долара и спадна за два месеца със 70% до 5900 долара.

Станете почитател на Класа