Сестрата на Бърни Мадоф и съпругът й са открити мъртви

Сестрата на Бърни Мадоф и съпругът й са открити мъртви
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    22.02.2022
  • Сподели:

Сестрата на опозорения титан от Уолстрийт, Бърни Мадоф, и съпругът й – които също бяха жертви на масовата измама в създадената от него схема на Понци (пирамида) – са открити починали от огнестрелни рани. Полицията разследва случая като възможно убийство или самоубийство.


87-годишната Сондра Винер и 90-годишният Марвин Винер бяха намерени мъртви в дома си в Бойнтън Бийч, Флорида, в четвъртък следобед. Полицията потвърди в неделя, че смъртта може да е убийство или самоубийство, въпреки че не беше разкрито кой съпруг е заподозрян, че е извършил стрелбата.


Множество самоубийства вече бяха свързани със схемата на Понци на Мадоф за 65 милиарда долара, която се разпадна през 2008 г., след като той призна измамата на синовете си. Съобщава се, че най-големият му син Марк се обесил на втората годишнина от ареста на баща си, оставяйки след себе си бележка, обвиняваща финансиста, че е съсипал живота му. Няколко инвеститори също се самоубиха заради загубите си в схемата, включително изпълнителен директор на хедж фонд, чиято фирма бе инвестирала 7 милиарда долара при Мадоф.


По-малкият му син Андрю почина през 2014 г., след като обвини баща си за повторение на редкия рак, от който страда. „Един от начините да мисля за това е, че скандалът и всичко, което се случи, уби брат ми много бързо и мен убива бавно", каза той в интервю за списание People.


Съобщава се, че семейство Винер са загубили 3 милиона долара в схемата на Мадоф и са били принудени да деградират финансово. Те са живели близо до имението на Мадоф в комплекса от затворен тип BallenIsles Country Club в Палм Бийч Гардънс, но през 2009 г. продадоха дома за 575 000 долара – със 76 000 долара по-малко, отколкото са платили за него шест години по-рано. След това купиха дом за 315 000 долара в Бойнтън Бийч, на около 25 мили по източното крайбрежие на Флорида.


Бърни Мадоф, осъден за най-голямата схема на Понци в историята, почина в затвора на 82-годишна възраст

Станете почитател на Класа