Обратен завой! Малко вероятно е Русия да нахлуе в близко бъдеще, обяви украинският военен министър

Обратен завой! Малко вероятно е Русия да нахлуе в близко бъдеще, обяви украинският военен министър
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.01.2022
  • Сподели:

Изявлението на Олексий Резников идва на фона на сипещите се от западни медии твърдения за предстояща инвазия. Същевременно хиляди американски войници остават в готовност, за да помогнат

на съюзниците на Вашингтон

 

 

 

Украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви пред частния телевизионен канал ICTV, че е малко вероятно Русия да нахлуе в Украйна в близко бъдеще.

Москва все още не е нанесла удар или да е предприела действия, които биха накарали Киев да повярва, че "утре ще премине в офанзива", обясни Резников, цитиран от БНР.

Изявлението му идва на фона на сипещите се от Запада твърдения, относно струпването на руски войски близо до границата с Украйна. Същевременно хиляди американски войници остават в готовност, за да помогнат на съюзниците на Вашингтон да се противопоставят на евентуална инвазия на Русия.

Министерството на отбраната на Съединените щати издаде заповед за "подготовка за разполагане в няколко бази", което означава, че "стотици войници" са готови за разполагане в Европа, съобщи снощи "Уолстрийт джърнъл", потвърждавайки по този начин подобна информация от страна на "Ню Йорк Таймс" и "Фокс нюз".

Заповедта има за цел да даде ясен сигнал на Русия, че САЩ ще подсилят войските на НАТО в Европа в случай, че Москва нахлуе в Украйна, посочва финансовото издание, цитирайки неназован висш американски служител.

Войските ще помогнат и за евакуацията на американски граждани от Украйна, ако ситуацията със сигурността се влоши, се добавя в доклада.

Малко след тази информация прессекретарят на Пентагона Джон Кърби я потвърди и обясни, че броят на войниците, готови да бъдат активирани, възлиза на 8500.

 

 

 

Станете почитател на Класа