Tesla Bots могат да станат "спътници с уникална персоналност"

Tesla Bots могат да станат "спътници с уникална персоналност"
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    03.01.2022
  • Сподели:

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск заяви тази седмица, че хуманоидните роботи на компанията му, в процес на разработка, могат да формират личности, които да отговарят на техните собственици и да станат добри спътници, както и работници.


След като беше попитан в подкаста на Lex Fridman дали роботите на Tesla могат да служат като „приятел или помощник и да помогнат в борбата със самотата", Мъск отговори: „Да, мисля, че възможностите са безкрайни".


„Това не е съвсем в основната посока на мисията на Tesla, но това е изключително полезно нещо, което можем да направим за света", продължи той, твърдейки обаче, че вижда роботите като изпълняващи предимно задачи, твърде опасни или скучни за хората. .


„Мисля, че работата ще стане незадължителна. Има много работни места, за които, ако не се плащаше, нямаше да го вършат, сякаш не е непременно забавно ", заяви Мъск, използвайки миенето на съдове като пример. "По принцип, ако е опасно, скучно, има потенциал за повтарящи се стресови наранявания, такива неща, тогава наистина хуманоидните роботи биха добавили най-голяма стойност."


Връщайки се към темата за приятелството на роботите, Мъск твърди, че роботите на Тесла биха могли да бъдат „много добър спътник и могат да развият с течение на времето уникална личност".


Мъск също така предположи, че несъвършенствата на роботите, докато се учат и развиват, могат да допринесат за техния чар, като при роботите R2-D2 и C-3PO от „Междузвездни войни".


Tesla Bot беше обявен от компанията през август и Мъск заяви, че прототип ще бъде построен през 2022 г.

Станете почитател на Класа