Sohu: В случай на агресия срещу Русия НАТО ще се сблъска с „голям сюрприз»

Sohu: В случай на агресия срещу Русия НАТО ще се сблъска с „голям сюрприз»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.01.2022
  • Сподели:

Авторът от Sohu прогнозира реакция на Москва в случай на масиран въздушен удар от най-новите американски изтребители F-35 в Черно море.

 

Sohu: В случай на агресия срещу Русия НАТО ще се сблъска с „голям сюрприз"

 

 

Както отбелязва авторът, САЩ и НАТО продължават да концентрират войски и въоръжения, включително по южните граници на Русия. В случай на агресивни действия Северноатлантическият алианс ще бъде изправен пред „голям сюрприз“ – модернизираните системи за противовъздушна отбрана С-300ПМ-2, разположени в Крим, пише той.

 

Модернизираната противовъздушна отбрана е оборудвана с многофункционална радиолокационна станция и система за откриване и проследяване на малкозабележими цели във въздуха. Благодарение на тези нововъведения С-300ПМ-2 ще може да открива изтребители от пето поколение стелт на разстояние от 200 до 250 километра и да изстрелва по тях ракети.

 

„Веднага щом американските F-35 нарушат руското въздушно пространство, те ще бъдат безмилостно свалени от тези установки“, предполага авторът.

 

Стратегическото положение на Черно море позволява на САЩ и НАТО да нанасят удари по много важни градове, припомня той.

 

Изградената от Москва обширна мрежа за ПВО, състояща се от С-300, С-400 и С-500, ще принуди западната коалиция да промени мнението си и да не предприема провокативни действия срещу Русия, обобщава авторът.

 

Американските и европейските медии започнаха да публикуват все повече съобщения за подготовката на Москва за „нападение” срещу Киев.

 

Кремъл многократно отрича тези обвинения и отбелязва, че подобни твърдения се използват за увеличаване силите на Северноатлантическия алианс близо до руските граници.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа