В Украйна се появи огромен банер с портрет на нациста Бандера

В Украйна се появи огромен банер с портрет на нациста Бандера
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.12.2021
  • Сподели:

В украинския Тернопол, на сградата на областната държавна администрация, се появи огромен банер с портрет на Степан Бандера. Както пише «Корреспондент», по този начин властите на региона и града се подготвят за честването на 113-та годишнина от рождението на лидера на украинските националисти, което ще се състои на 1 януари.

 

 

 

 

 

В Тернопол огромен банер с портрет на Степан Бандера се появи на фасадата на сградата на областната държавна администрация. Както съобщава «Кореспондент», по този начин властите в региона и града се готвят да отбележат 1 януари 113-та годишнина от рождението на Бандера.

 

Банерът е висок 20 м и широк 11 м. По поставянето му са работили петима души.

По време на окачване на банера извън сградата, облечени в исторически дрехи хора канели минувачите да участват в мероприятията на 1 януари.

 

Според тях тържеството ще започне в 14:00 часа с поднасяне на цветя на паметника на Бандера. Шествието на младежки организации от централния стадион «Роман Шухевич» ще се състои от 16:00 часа.

 

(Полша, Беларус и Русия го обвиняват в радикален национализъм, тероризъм и колаборационизъм с нацистите на Хитлер, за което има неопровержими доказателства, бел.ред.)

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа