Откриха в САЩ капсула на времето от 1887 г. под паметник на генерал от Конфедерацията

Откриха в САЩ капсула на времето от 1887 г. под паметник на генерал от Конфедерацията
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    29.12.2021
  • Сподели:

В Съединените щати работници откриха „капсула на времето" по време на демонтажа на пиедестала на статуята на генерала от Конфедерацията Робърт Е. Лий в Ричмънд, столицата на щата Вирджиния, обяви в Twitter Ралф Нортъм, губернаторът на щата.


"Намериха я! Това вероятно е капсулата на времето, която всички търсеха. Консерваторите я изучават, следете за следващите стъпки! (Няма да се отвори днес)", написа политикът, който публикува три снимки на находката.


Около четири часа по-късно Нортъм пусна още две снимки на кутията, този път получени чрез рентгеново заснемане.


„Рентгеновите лъчи предлагат първи поглед в капсулата на времето: експертите смятат, че може да има монети, книги, копчета и дори боеприпаси от Гражданската война. Кутията ще бъде отворена утре в 13:00 часа!" .


Капсулата, открита днес, е втората открита вътре в пиедестала на паметника, който е построен през 1887 г. и бе премахнат в резултат на антирасистките протести в САЩ през 2020 г. Първата капсула беше намерена в средата на миналата седмица и съдържаше, наред с други предмети, книга с кестеняв цвят и поне три други тома, монета, листа хартия и плик.

Станете почитател на Класа