Въпреки риска, мигрантите не изоставят опитите си да стигнат до Европа

Въпреки риска, мигрантите не изоставят опитите си да стигнат до Европа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.12.2021
  • Сподели:

Мигрантите от африкански и азиатски страни продължават опасните си опити да проникнат в ЕС по различни начини, често използвайки рискови и опасни маршрути. В резултат на това много умират в морето, а бреговата охрана на различни страни трябва да спасява стотици оцелели. В същото време повече от 40 хиляди души вече са се опитали да проникнат по „белоруския маршрут“ в Полша, съобщава Euronews.

 

Euronews: Въпреки риска, мигрантите не изоставят опитите си да стигнат до Европа по суша и вода

 

 

Мигрантите от африкански и азиатски страни продължават да се опитват да стигнат до Европейския съюз по различни начини. Повече от 270 нелегални мигранти бяха спасени в централното Средиземноморие в три спасителни операции от германската неправителствена организация Sea-Watch, докато повече от 300 други спасени по-рано мигранти слязоха в сицилианските пристанища Поцало и Трапани.

 

В събота гръцката брегова охрана търси оцелели в Егейско море след последното потъване на лодка с нелегални имигранти. Само през последните няколко дни над 30 души загинаха в гръцки води. Местните власти обвиняват за трагедията контрабандистите, които предпочитат да изпращат мигрантите по опасен маршрут от Турция до Италия, за да избегнат патрулите.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа