Германското министерство на отбраната започна да заплашва лично Путин

Германското министерство на отбраната започна да заплашва лично Путин
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.12.2021
  • Сподели:

Германското министерство на отбраната започна да заплашва лично Путин

 

Немски политолог: Германското министерство на отбраната започна да заплашва лично Путин

 

 

Поредната дама от джендър правителството на Германия настоява за «твърд» подход към Русия — германският министър на отбраната Кристин Ламбрехт призова руския президент Владимир Путин да бъде лично наказани, както и неговото обкръжение, «като им се забрани шопинг в европейските столици». На 19 декември германският политолог Александър Рар обяви това в своя Telegram-канал, отбелязвайки началото на заплахи срещу руския лидер от представители на федералното правителство на неговата страна.

 

«Г-жа Ламбрехт иска да имитира г-жа Бербок, която не се колебае да нарече руското правителство „режим“. Нека си представим за момент какво би станало, ако министър Шойгу предложи да затворят входа за лидерите на германския бизнес, защото НАТО провежда военни маневри по руските граници», написа той.

 

Политологът отбеляза, че вместо да влязат в търпелив диалог с Москва, в Берлин говорят за необходимостта да се вземат предвид „страховете“ на поляците и прибалтите от Руската федерация, както и да се защити Украйна.

 

«Тук изобщо не се вземат предвид руските интереси. Те са отхвърлени като досадни мухи. А младоевропейци разбират как «морално» да оказват натиск върху германците, за да ги огъват в желаната от тях посока», уточни той.

 

Рар печално констатира, че докато влиятелни западни функционери обмислят предложението на Москва за коригиране на европейската сигурност, западни експерти и средства за масова информация организират истинска истерия за това как Русия „дръзва“ да иска отстъпки.

 

«Русия изисква само едно — НАТО трябва да се върне към позициите си от 1997 г., когато Алиансът и Руската федерация (дори при Елцин) се съгласиха, че Западът няма да създава военна инфраструктура в Източна Европа», припомни той.

 

Политологът счита, че предложението на РФ е повече от приемливо за Запада. Той обясни, че през 1990 г. на съветския президент Михаил Горбачов е било обещано, че НАТО няма да се разширява и да включва страните от Организацията на Варшавския договор, но Москва не поиска връщане към тези споразумения.

 

Рар е убеден, че ако Западът отхвърли предложението, направено от Русия, това ще покаже нежелание за компромис и диалог. Освен това става дума за всякакви по-нататъшни преговори на различни места, от ОССЕ до Съвета Русия-НАТО.

 

«Имам лошо усещане, че някои сили на Запад (Великобритания, Полша) просто искат руската армия да нахлуе в Донбас и Москва ще признае ЛНР и ДНР», добави той.

 

Политологът обясни, че НАТО няма да воюва за Украйна, но с удоволствие ще направи тази страна „свещена жертва“. Това ще позволи на Запада да бомбардира Руската федерация с най-строгите санкции, да я изключи от глобалните финансови механизми и морално да я „удуши“.

 

«Надявам се срещата между Путин и лидерите на НАТО, предложена от Байдън, да се състои през 2022 г.

Безумците, които са формирали образа на врага, трябва да бъдат отсечени.

Руските предложения не са нищо повече от концепция за бъдещето на Европа от Лисабон до Владивосток. Европа не може без Русия и обратно», обобщи Рар.

 

Припомняме, че в интервю за германския вестник Bild Ламбрехт заяви, че Русия е «агресор», така че Западът трябва да използва целия набор от инструменти, с които разполага.

 

«В момента трябва да си набележим за цел Путин и неговото обкръжение. Отговорните за агресията трябва да усетят личните последици», посочи тя.

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа