Антъни Фаучи определи Омикрон като най-заразния вариант на COVID-19

Антъни Фаучи определи Омикрон като най-заразния вариант на COVID-19
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.12.2021
  • Сподели:

Тежкото заболяване се определя не само от това колко бързо се размножава вирусът, но и от имунния отговор на човека, по-специално дали имунната система се претоварва като причинява така наречената цитокинова буря

 

 

Според главния инфекционист на Съединените щати Антъни Фаучи Омикрон е най-заразният от всички варианти на коронавируса. Фаучи смята, че броят на инфекциите с варианта се удвоява средно на всеки три дни.

Проучване на учени от унивеситет в Хонконг дава нови данни за Омикрон. Резултатите сочат, че новият вариант се размножава до 70 пъти по-бързо от другите варианти в бронхите или двете тръби на белите ни дробове.Това обаче не означава,че вариантът е по-смъртоносен и по-тежък. Той се разпространява 10 пъти по-бавно по-надолу в белите дробове.

Според ръководителя на екипа учени тежкото заболяване се определя не само от това колко бързо се размножава вирусът, но и от имунния отговор на човека, по-специално дали имунната система се претоварва като причинява така наречената цитокинова буря. Тя провокира образуването на тромбози.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа