Първото правителство в света "без хартия"

Първото правителство в света "без хартия"
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    13.12.2021
  • Сподели:

Правителството на Дубай, в Обединените арабски емирства, постигна целите на своята стратегия за дигитална трансформация и се превърна в „първото в света правителство без хартия", съобщи информационната агенция WAM.


„Крайъгълният камък бележи началото на нов етап в пътуването на Дубай към дигитализирането на живота във всичките му аспекти, пътуване, вкоренено в иновации, креативност и фокус върху бъдещето", каза престолонаследникът принц Хамдан бин Мохамед ал Мактум.


Така наречената „Дубайска стратегия без хартия", стартирана през 2018 г., се прилага в пет фази, всяка от които обхваща различна група правителствени институции в емирството.


Общо 45 държавни организации са намалили потреблението на хартия с повече от 336 милиона листа, което означава спестявания от около 354 милиона долара и повече от 14 милиона часа работа в цялата администрация.


С прилагането на стратегията всички вътрешни и външни транзакции и процедури на правителството на Дубай се управляват изцяло от платформа за цифрови услуги.

Станете почитател на Класа